Republica Moldova nu rămâne fără bomboane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare producător de dulciuri din Moldova, fabrica „Bucuria", nu va fi închisă, aşa cum s-a anunţat.

Acesta este rezultatul unei şedinţe convocate vineri de Ministerul Agriculturii cu administraţia fabricii și reprezentanții companiilor producătoare de zahăr.

Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii, a anunțat că întreprinderea va primi de la producatorii locali cantitatea de zahăr necesară. „Nu există riscul ca fabrica să fie închisă", a precizat oficialul.

Administraţia fabricii recunoaşte că pe piaţă există suficient zahăr, dar nu poate explica de ce „Bucuria" a rămas fără stocuri. „Mai avem materie primă pentru câteva zile. De luni vom continua negocierile şi sperăm să lucrăm în continuare. Avem nevoie de 1.000 de tone de zahăr până la 20 septembrie", a declarat Ecaterina Cichina, director financiar la SA „Bucuria".

Şi producătorii spun că pe piaţă este suficient zahăr.
„Avem marfă în depozite, dar «Bucuria» preferă să cumpere de la alţii", a punctat Gheorghe Magdil, directorul general al companiei „Magt-Vest".

Dinu Armaşu, directorul executiv al Asociaţiei Investitorilor Străini, crede că situaţia de la „Bucuria" nu are legătură cu deficitul de zahăr. „Se fac speculaţii, dar nu ştiu cine şi ce urmăreşte", a spus specialistul, citat de Info-Prim-Neo.

„Bucuria" aparţine companiei Trade House Valday (66,46%), înregistrată în Dubai, dar controlată de afacerişti ruşi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite