Republica Moldova a fost inclusă în categoria ţărilor cu risc mediu de foamete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta cu riscul de foamete în ţările lumii
Harta cu riscul de foamete în ţările lumii

Un raport Maplecroft arată că populaţia ţării noastre are şanse reduse de a se confrunta cu o foamete. Cel mai supuse acestui risc sunt statele din Africa şi Asia de sud.

Apa, resursă strategică

Potrivit World Water Assessment Programme, prin care Naţiunile Unite monitorizează resursele de apă potabilă ale lumii, 70% din cantitatea folosită de omenire se duce pe irigaţii, 22% sunt folosite în industrie şi numai 8% sunt consum casnic.

Raportul Blue Peace lansat anul acesta spune că principala resursă cu rol geopolitic în Orientul Mijlociu va fi în curând apa, nu petrolul. În lipsa unei descoperiri miraculoase, Orientul Mijlociu va avea curând o problemă uriaşă cu apa. Singura soluţie pentru supravieţuire va fi cooperarea între aceste ţări.

Agricultura înghite Terra

Omenirea foloseşte 33% din suprafaţa Pământului pentru a-şi produce mâncarea. Alte 25% din suprafaţa Terrei sunt neutilizabile (deşerturi, munţi, oraşe etc.), şi 12% sunt parcuri, rezervaţii şi alte arii de genul acesta.

Spaţiul destinat producerii hranei se extinde cu repeziciune, din cauza creşterii consumului pe cap de locuitor (odată cu dezvoltarea unor zone), cât şi a creşterii populaţiei. La rata actuală de extindere a terenurilor folosite pentru producerea hranei, peste 40 de ani, agricultura va fi înghiţit aproape tot habitatul natural rămas al planetei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite