Reprezentanţii studenţilor basarabeni din România: „Îndemnăm studenţii din Moldova să meargă la studii în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi încurajează tinerii din Moldova să meargă la studii în România.

Reprezentanţii basarabenilor în România vor organiza un şir de acţiuni ce vor facilita procedura de admitere a tinerilor din Republica Moldova la studii peste Prut, precum şi integrarea acestora în mediul academic, social şi cultural românesc.

„Noi vrem să uşurăm viaţa studenţilor noştri care trec Prutul. Sperăm că anul acesta, calendarul stabilit de Ministerul de Educaţie al României să fie respectat şi să nu întâzie afişarea listelor. Sperăm să nu avem surprize", a declarat reprezentantul organizaţiei basarabenilor din Bucureşti în cadrul unei conferinţe.

Activităţile organizaţiilor studenţilor basarabeni din România vor începe cu informarea elevilor şi a studenţilor în legătură cu procedura de admitere la studii în România. „Dacă vor fi mai multe solicitări din partea tinerilor din Moldova, noi vom cere majorarea numărului de burse de studiu în România", mai spun iniţiatorii menţionând că după ce fac studiile în România, tinerii se pot întoarce oricând în Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite