Reprezentanții Ambasadei Moldovei în Belarus: „Niciun moldovean nu a fost rănit în atentatul din Minsk"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presupusa moldoveancă Victoria Boboc care figurează pe lista persoanelor rănite în urma atentatului de ieri seară de la Minsk este, de fapt, cetățeana Republicii Belarus, Victoria Bobon (a.n. 1986), anunță reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova din Minsk.

„S-a produs o eroare, pe lista făcută publică imediat după atentat, numele este scris greșit: în loc de Boboc trebuia să fie Bobot", a explicat reprezentatul misiunii diplomatice. Şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a confirmat, în baza datelor preliminare oferite de autorităţile Republicii Belarus, că niciun cetăţean moldovean nu a avut de suferit în explozia de ieri de la Minsk.

Explozia din Capitala Republicii Belarus s-a produs luni, în jurul orei 18, ora locală, într-o staţie de metrou, la o sută de metri distanţă de reşedinţa preşedintelui Lukashenko. Potrivit presei din Belarus, în urma atentatului, 12 oameni au murit, iar peste 140 au fost răniţi.

Ministerul moldovean de Externe îşi exprimă condoleanţele şi solidaritatea cu familiile victimelor. Mesaje de compasiunea au trimis, de asemenea, premierul Vlad Filat şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite