Reguli mai stricte pentru adopţiile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din toamnă va începe să activeze Consiliul Consultativ pentru Adopţii Internaţionale şi va fi întocmit un registru al copiilor care ar putea fi adoptaţi şi un registru al familiilor, care vor să adopte copii.

Potrivit ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, Consiliul Consultativ pentru Adopţii Internaţionale va fi format din reprezentanţi ai ministerului, ai societăţii civile şi avocatul parlamentar pentru drepturile copilului.

„Scopul acestui consiliu este de a asigura respectarea drepturilor copilului în cazul în care minorul este adoptat peste hotare, dar şi de a proteja copilul", a declarat Valentina Buliga în cadrul unei conferinţe.

Ministrului Muncii a precizat că potrivit noii legi privind statutul juridic al adopţiei, în Republică va fi întocmit şi un registru al copiilor ce ar putea fi adoptaţi, dar şi a familiilor care vor să adopte copii. De asemenea, Valentina Buliga a mai menţionat că din septembrie, în ţară va fi lansată o companie de promovare a adopţiilor.

„Numărul adopţiilor este în scădere. În ţară în 2006 au fost 320 de adopţii, iar în 2010, doar 162. Aceeaşi problem este şi la capitolul adopţii internaţionale. În 2006 doar 51 de copii moldoveni au fost adoptaţi peste hotare, iar în 2010 numărul acestora a scăzut la 45 de adopţii", a explicat Valentina Buliga.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite