REVISTA PRESEI Muruianu cel invincibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa relatează despre revenirea deputaţilor din vacanţă, despre seceta catastrofală şi despre adresarea făcută aseeară de preşedintele intermar Marian Lupu.

Seceta din acest an este una catastrofală, anunţă Prime TV. Este opinia meteorologilor, dar şi a fermierilor care spun că din cauza uscăciunii nu-şi pot prelucra pământurile iar recolta de sfeclă de zahăr a fost compromisă.

SECETA A ARS PĂMÂNTUL

Savanţii bat alarma şi spun că în următorii ani, încălzirea globală se va resimţi şi mai mult în Moldova. Seminţele putrezesc în pământ, iar recolta de sfeclă de zahăr şi de rapiţă este compromisă. Sunt doar câteva dintre consecinţele secetei de anul acesta pe care experţii o numesc drept catastrofală. Ţăranii sunt disperaţi şi spun că din cauza uscăciunii, pământurile au devenit impracticabile
Meteorologii nu vin cu veşti îmbucurătoare. Aceştia susţin că seceta se va agrava în următorii ani
Potrivit specialiştilor, astfel de fenomene se înregistrează o dată la 25 de ani.

Ion Muruianu a fost restabilit

Decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care se recomandă Parlamentului să-l demită pe Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), a fost casată printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi. Asftel, Parlamentul devine practic constrâns de lege să-l restabilească pe Muruianu în funcţie.
Declaraţii în acest sens au fost oferite pentru UNIMEDIA de către avocatul lui Ion Muruianu, Pavel Midrigan. Potrivit sursei, magistratul a fost demis cu grave încălcări de procedură, fapt ce a servit drept temei pentru adresarea în instanţa de judecată.

BUBUIECI RISCĂ SĂ SE TRANSFORME ÎNTR-UN POLIGON PENTRU DEŞEURI

Localnici din Bubuieci sunt gata să înceapă proteste dacă autorităţile de la Chişinău vor continua să transporte deşeuri pe poligonul din apropierea localităţii, potrivit postului NIT TV. De la începutul acestui an, Primăria capitalei a decis evacuarea deşeurilor în această localitate, după ce a expirat contractul de la Ţânţăreni. Îngrijoraţi de o posibilă catastrofă ecologică, localnicii au cerut ajutorul Comisiei parlamentare pentru ecologie, membrii căreia au mers astăzi la faţa locului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite