REVISTA PRESEI Filat nu vrea să aibă drept partener zmeul cu trei capete de la Partidul Democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mass-media din Republica Moldova relatează despre eventuala scumpire gazului şi efectele acestuia, dar şi despre noile scandaluri economice şi politice.

Premierul Vlad Filat, a declarat în cadrul unei emisiuni la Publika TV că situația actuală din Alianța pentru Integrare Europeană este foarte diferită de cea de la începutul creării coaliției. „În 2009, de exemplu, negociam cu un lider al PD, acum, însă, vedem că deciziile le ia altcineva. Eu nu pot avea drept partener un zmeu cu trei capete", a argumentat Filat.
Mai mult, premierul a menționat că la conducere sunt persoane care au implicări deloc corecte și legale. "Eu am spus odată că mafiotizarea este mai periculoasă ca comunizarea, iar acest lucru se demonstrează acum", a mai precizat liderul PLDM.

Prima variantă a proiectului strategiei de reformare a sistemului judecătoresc

Membrii Consiliului Naţional pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept au aprobat prima variantă a proiectului strategiei de reformare a sistemului judecătoresc, anunţă postul TV 7.
Marian Lupu, preşedinte interimar al ţării, preşedintele Consiliului a declarat că trebuie să se mai lucreze asupra lui şi să fie adus la condiţia ca să fie un document cât mai precis posibil. Astfel ca să răspundem foarte clar la întrebarea unde mergem, ce facem, şi cum reformăm acest sistem foarte vast şi complex.
La etapa actuală nu este clar dacă vor fi sau nu lichidate procuraturile specializate sau dacă va fi sau nu redus numărul procuroriulor şi judecătorilor. Ideea este de a identifica noi tehnologii de activitate a acestor instituţii pentru a eficientiza la maxim munca funcţionarului. Strategia de reformare a sistemului justiţiei prevede perioada 2011 - 2015. Implementarea acestei reforme va permite atragerea a 60 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, care vor putea fi accesaţi abia din 2012.

Ghimpu convoacă consiliul Alianţei

Am vrut luni, dar n-a fost posibil pentru ca PLDM a avut o sedinta la partid. Sunand de vreo 15 ori lui Vlad Filat, am hotarat ca maine la ora 20 va avea loc sedinta, pentru ca presedintia o detine PL. O declaratie in acest sens a facut liderul PL in cadrul emisiunii InPROfunzime de la Pro TV, referindu-se la convocarea Consiliului AIE. Mai mult, Ghimpu sustine ca sedintele AIE vor fi facute publice.

In context, Ghimpu s-a aratat convins ca AIE functioneaza, desi cam greu. "La modul real AIE functioneaza, dar Alianta functioneaza cu scart. O sa discutam: ori suntem responsabili, ca o mama si un tata de copii, ori... Sunt mai multe variante. Noi putem sa ne retragem ministrii. Ii votam, poftim, guverneaza. Eu nu vreau sa ma compromit", a mai adugat Ghimpu, mentionand ca nu exista conlucrare in AIE.
La fel, Mihai Ghimpu declara ca intre Vlad Filat si Vlad Plahotniuc nu exista nimic ascuns, iar discutiile aprinse dintre cei doi au loc doar prin intermediul presei. "Niciodata la sedinte, cand ne intrunim, acolo nu este nicio problema intre ei. Se comunica normal, linistit. Niciodata la sedinta consiliului n-a fost abordat un subiect. S-a facut public, concret nu a fost discutat niciun subiect", a mentionat Ghimpu.
Cat despre intelegerea cu ceilalti lideri ai AIE, liderul liberal sustine ca cel mai bine se intelege si comunica cu liderul democrat Marian Lupu. "Cu Vlad Filat sunt in relatii de Alianta, pe care le cunoasteti. Cu Marian Lupu - mai bunisoare, comunicam: n-a fost sa nu ma sune inapoi daca e ocupat. Cu Plahotniuc - cand ne vedem la parlament, ori la sedinta consiliului, asa, n-am relatii", a declarat Ghimpu, mentionand ca "pescarul", incearca "sa-l bage in buzunarul lui Plahotniuc".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite