REVISTA PRESEI/ Au început demiterile la Primăria Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Monastârlî de la Primăria Chișinău a fost demis. Alianțele poltice la nivel local sunt sub semnul întrebării. Situația de la Palanca aduce un ministru ucrainean la Chișinău.

Șeful Direcției Administrative de la primăria municipiului Chișinău, Nicolae Monastirli a fost demis pe motiv că a atins vârsta de pensionare, informează Pro TV. Următorul pe listă ar putea fi arhitectul orașului Vlad Modârcă. Cel puțin, așa se zvonește. Modârcă nu exclude faptul că ar putea fi demis pe criterii politice. Viceprimarul de ramură Nistor Grozavu spune că a auzit din presă despre o posibilă demitere a lui Vlad Modârcă.

Liderii AIE nu pot conveni asupra formării alianţelor la nivel local, deoarece sunt mereu cu gândul la alegeri anticipate. Este opinia analistului politic Anatol Ţăranu, exprimată la Publika TV. "Ceea ce trebuiau să facă astăzi, deja de mult a plecat trenul, ei trebuiau să o facă imediat după alegeri, să nu umble cu fofârlica. Am senzaţia că liderii alianţei nu cred că nu vor fi alegeri anticipate, că altminteri abordările lor, conduita lor ar fi alta", explică Ţăranu.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Constantin Grişcenko va întreprinde, joi, o vizită în Republica Moldova, în legătură cu situația din satul Palanca, transmite Info-Prim Neo.

Pe agenda de lucru a ministrului ucrainean figurează întrevederi cu ministrul de externe al Moldovei, Iurie Leancă, cu prim-ministrul Vlad Filat şi cu preşedintele interimar, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. De asemenea, Constantin Grişcenko se va întâlni cu deputaţii fracţiunilor parlamentare, inclusiv din opoziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite