REVISTA PRESEI: Beția pune stăpânire pe Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii beau în medie câte 18 litri de alcool pe an. Un taximetrist din Chișinău, gol la volan, a tamponat 20 de mașini la Moscova. Actorii și spectatorii îngheață în teatre. Aceste și alte subiecte le găsim astăzi în presă.

Țara noastră este lider mondial la consumul de alcool pe cap de locuitor, anunță publika.md. O cercetare a organizației Mondiale a Sănătății arată că, în Moldova, media este de 18 litri de alcool pur pe cap de locuitor.

Un șofer de taxi originar din Moldova a fost prins gol la volan după ce a lovit 20 de mașini în capitala Rusiei. După ce a fost capturat, individul le-a spus polițiștilor că se grăbea la iubita sa, anunță PRO TV. Bărbatul de curând a devenit cetatean al Rusiei.

Sezonul de încălzire încă nu a început în instituțiile culturale din capitală. Astfel rămân în frig şi sediile teatrelor, informează publika.md. Ca să nu îngheţe, spectatorii nu-şi lasă hainele groase la garderobă, iar alţii nu-şi scot nici căciulile. Chiar şi în aceste condiţii, actorii continuă să lucreze. Ei spun că singura salvare sunt dispozitivele electrice de încălzire din cabinele de machiaj.

Președintele Comunităților Ruse de la Chișinău, Valeri Klimenko a declarat postului transnistrean TV PMR, citat de Vocea Basarabiei că este încrezător în victoria lui Igor Smirnov la așteptatele alegeri din stânga Nistrului, în ciuda faptului că liderul transnistrean și-a pierdut sprijinul Moscovei. Klimenko este de părere că Smirnov va câștiga un nou mandat după exemplul lui Alexandr Lukașenko în Belarus anul trecut, când "unii reprezentanți ai Moscovei" l-au vrut înlăturat. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite