Protest. Vânzătorii din Piaţa Centrală vor să vândă legume în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de protestatari au blocat strada Armenenească din Capitală. Aceştia s-au plâns că deşi primarul Dorin Chirtoacă a emis o dispoziţie prin care a permis organizarea iarmaroacelor în toate sectoarele, fără a percepe taxe de la comercianţi, un agent economic cere de la vânzătorii de legume o sută de lei pe zi. 

Revoltaţi de situaţie, vânzătorii au ieşit în stradă să-şi ceară „drepturile“. Aceştia spun că o persoană le-a cerut 100 de lei pentru a le permite să-şi vândă marfa în stradă. Cei care au refuzat să plătească şi-au văzut marfa împrăştiată pe jos. "Eu nu voi permite să se dea cu piciorul în munca omului", a spus Chirtoacă în şedinţa de luni a Primăriei Chişinău.

Anterior, primarul Capitalei a declarat că producătorii agricoli din oraşele şi satele din componenţa municipiului Chişinău îşi pot comercializa producţia agricolă pe teritoriul tuturor pieţelor agricole şi pe străzile oraşului, la tarabă sau direct din camioane şi remorci, în cadrul iarmaroacelor agricole.

Reprezentanţii firmei "Mercuriu Centru" a refuzat să stea de vorbă cu presa. Ba mai mult, angajaţi ai firmei au bruscat jurnaliştii, dându-i afară din sediul firmei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite