(Video) Producătorul trupei Zdob și Zdub: „Între 43 de țări, locul 12 nu este rău. Poate meritam mai mult“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta băieții de la Zdob și Zdub s-au întors acasă cu locul 12 în clasamentul consursului Eurovision. În așteptarea revenirii lor în țară, atât interpreții autohtoni cât și fanii acestora spun că mebrii trupei meritau mai mult.

Piesa „So lucky" a adus Moldovei locul 12 în clasamentul celei de-a 56-a ediție a concursului Eurovision. Cu cele 97 de puncte obținute, Zdubii n-au reuşit să intre în topul celor zece piese. Cu toate acestea, membrii formaţiei Zdob și Zdub se declară mulțumiți de rezultate. „Între 43 de țări, locul 12 nu este rău. Poate meritam mai mult. Situația s-a schimbat din 2005, când a fost într-un fel. Acum a fost cu totul altceva", a declarat Igor Dânga, producătorul trupei Zdob și Zdub, ezitând să spună despre ce schimbări este vorba.

image

„Meritau mai mult"

Și reprezentanții României la Eurovision, membrii formaţiei Hotel FM, au declarat că se bucură de locul bun pe care s-au clasat Zdubii. „Ne-am împrietenit, ne-am susţinut şi ne bucurăm pentru ei", au spus băieţii de la Hotel FM. Interpreții autohtoni spun că atât piesa cât și prestația scenică a trupei meritau un loc mult mai în față. „Băieții meritau mai mult. De fiecare dată Eurovisionul este imprevizibil. Mi-e foarte greu să dau o definiție a acestui concurs", a adeclarat interpreta Natalia Barbu.

Rezultatele obținute au dezamăgit și așteptările Aurei, care avea emoții pentru Zdubi. „Zdubii au cântat foarte bine, iar prestația a fost impresionantă. Eram încrezută că vor fi în primii zece. Cred că suntem o țară mică și n-a avut cine să ne susțină cu note mari", a declarat interpreta. Republica Moldova a primit 12 puncte de la România, câte opt puncte de la Italia, Marea Britanie şi Irlanda, câte şapte puncte de la Federaţia Rusă, Ucraina, Belarus şi Azerbaidjan.

Eurovision 2012 în Baku
Marele premiu a fost câștigat de către reprezentanții Azerbaidajnului. Piesa „Running scared" (n.r. Alergând speriat) interpretată de către Ell și Nikki a câştigat finala concursului Eurovision cu 221 puncte. Însă potrivit Aurei, aceștia nu meritau locul obținut. „Pentru mine a fost puțin șocant, dar nu credeam că ei vor fi pe primul loc. Piesa a fost bună, dar nu de primul loc", a mai spus Aura.

image

Reprezentanții Azerbaidjanului au fost urmați de Raphael Gualazzi din Italia care a obținut 189 de puncte și de Eric Saade din Suedia, care a acumulat 185 de puncte, poziționându-se pe locul trei. România s-a clasat pe locul 17, iar Rusia pe locul 16. Este pentru a doua oară când formaţia Zdob şi Zdub a reprezentat Republica Moldova la concursul Eurovision. În 2005, piesa „Bunica bate doba" a clasat zdubii pe locul șase.


Primii zece clasaţi

1.Azerbaijan - 221de puncte
2.Italia - 189 de puncte
3.Suedia - 185 de puncte
4.Ucraina - 159 de puncte
5.Danemarca - 134 de puncte
6.Bosnia şi Herzegovina - 125 de puncte
7.Grecia - 120 de puncte
8.Irlanda - 119 de puncte
9.Georgia - 110 de puncte
10.Germania - 107 de puncte

La concursul din 2011, care a avut motto-ul „Feel your heart beat", au participat 43 de țări dintre care Austria, Italia, San Marino şi Ungaria au revenit după o perioadă de absenţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite