Primul moldovean cu inimă artificială a revenit acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Iorga a plecat în Germania cu o inimă bolnavă, dar s-a întors cu una artificială ce funcţionează cu ajutorul unor baterii, anunţă Publika TV.

Băiatul suferea de cardiomiopatie dilatativă şi insuficienţă cardiacă pe care le-a dezvoltat după ce a răcit în 2007. În luna aprilie, tânărul a plecat în Germania unde a suferit un transplant. Acum viaţa lui Dumitru depinde de inima artificială conectată la baterii care trebuie încărcate la fiecare cinci ore.

Potrivit aceleiaşi surse, intervenţia chirurgicală a durat şase ore şi a fost făcută de mai mulţi medici germani, dar şi de doi doctori moldoveni care lucrează acolo. Inima este adusă din Statele Unite ale Americii.

Medicii spun că peste 2-3 ani, inima artificială urmează să fie înlocuită cu una umană. Pentru efectuarea transplantului, băiatul a strâns 150 de mii de euro ce au fost oferiţi de către statul român pentru că acesta are cetăţenia ţării vecine, mai spune Publika TV.

Tânărul este primul moldovean care are o astfel de inimă, iar medicii din ţară spun că astfel de operaţii sunt foarte complicate pentru Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite