Primele consultări înainte de reuniune oficială în formatul „5+2“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă s-a întâlnit cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean
Iurie Leancă s-a întâlnit cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, s-a întâlnit astăzi, cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Este vorba despre reprezentanţii din partea OSCE, Rusiei, Ucrainei, UE şi SUA în formatul „3+2“.

Ministrul Leancă a subliniat importanţa formatului „3+2", menţionând că acest mecanism permite partenerilor internaţionali să-şi coordoneze poziţiile şi acţiunile pentru a avansa în procesul de reglementare. „Sperăm că după decizia de reluare a negocierilor oficiale în formatul «5+2», vizita partenerilor noştri în Moldova va permite să menţinem un pas dinamic în procesul de reglementare" a remarcat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

În cadrul schimbului de opinii despre situaţia actuală în procesul de reglementare, Iurie Leancă a atras atenţia la necesitatea prevenirii tensiunilor, în special în Zona de Securitate. De asemenea, ministrul moldovean a mulţumit partenerilor pentru contribuţia adusă în eliberarea lui Ilie Cazac. Reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor se vor afla în Moldova până pe data de 5 noiembrie. Aceștia au venit în Moldova pentru consultări înainte de prima reuniune oficială în formatul „5+2".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite