Preşedinţia Poloniei, şansa Moldovei în procesul de integrare în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Polonia cunoaşte situaţia ţării noastre, are experienţă în domeniul integrării europene şi de aceea ne poate ajuta în procesul de integrare a Moldovei în UE", declaraţia aparţine directorului Departamentului Integrare Europeană din cadrul Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Valeriu Gheorghiu şi a fost făcută în cadrul clubului de presă al Asociaţiei pentru Politică Externă.

Atât reprezentanţii ţării ce deţine preşedinţia UE cât şi specialiştii molodveni susţin că şara noastră trebuie să profite de şefia Poloniei. „Dacă este să ne uităm la realizările de până acum a Moldovei, ţara noastră este o istorie de succes. Dacă e să comparăm schimbările de până acum cu ambiţiile noastre atunci putem spune că este o istorie de succes în devenire", a declarat Victor Chirilă, Directorul Executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă.

Bogumil Luft, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, a declarat că Moldova va putea pretinde la integrare după ce va fi văzută ca o ţară stabilă, care se dezvoltă şi în care clasa politică este unită. „Pentru integrarea în UE, Moldova ar trebui să creeze un cadru legal favorabil dezvoltării economiei şi combaterii corupţiei" a conchis ambasadorul Poloniei.

Discuţiile pe marginea Planului de Acţiuni dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană au început la 15 iunie 2010.
Astăzi, secretarul general al Guvernului Moldova, Victor Bodiu şi Klaus Geil, reprezentantul delegaţiei Uniunii Europene şi a Statelor Membre, au semnat un protocol de înţelegere pe marginea primei runde de negocieri pentru semnarea Acordului privind Spaţiul aerian comun Moldova-UE.

Participanţii la negocieri au convenit ca cea de-a doua rundă de negocieri să se desfăşoare la Bruxelles în perioada 28-29 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite