Preşedintele Lituaniei: „Europa așteaptă aderarea Modovei la Uniunea Europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la Chişinău într-o vizită oficială, Dalia Grybauskaite, preşedintele Lituaniei a declarat că nu a venit doar în postură de președinte al ţării, ci și în calitate de șef al unui stat care deține președinția OSCE.

Oficialul a spus că Europa așteaptă aderarea Modovei la Uniunea Europeană, însă este o cale de parcurs până a atinge acest obiectiv, iar Lituania este capabilă să ofere asistență și sprijin în acest sens.

„Mai mult sau mai puţin, Lituania a parcurs acelaş drum spre Uniunea Europeană. Ţările noastre au multe în comun, de aceea noi suntem gata să vă ajutăm cu experienţa noastră, acolo unde credeţi că aveţi necesitate“, a precizat Dalia Grybauskaite. De asemenea şeful statului lituanian a mai menţionat că UE este pregătită să discute liberalizarea regimului de vize, acordul de liber schimb, doar după ce ţara noastră va îndeplini condițiile și temele pentru acasă.

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, preşedintele Lituaniei s-a întâlnit cu Vlad Filat, premierul Moldovei, Marian Lupu, preşedintele interimar al ţării şi Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite