Polonia, tutorele Moldovei în drum spre UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la Chișinău, Grzegorz Schetyna, mareșalul Seimului Republicii Polonia a declarat că țara sa este gata să ajute Moldova în drumul său spre UE având în vedere că Polonia deține președinția UE.

Astăzi o delegaţie a Seimului polonez, condusă de către mareşalul Grzegorz Schetyna a venit la Chișinău pentru a constitui Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Poloniei, un organ consultativ parlamentar, care va elabora puncte de vedere comune privind problemele și proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral. Membrii acestei adunări se vor convoca o dată în an.

„Polonia a aderat la UE, dar și ea a a fost îndepărtată de UE prin cortina de fier. Aveți sprijinul nostru. Aderarea la UE va fi un drum dificil, dar care va duce la un final fericit", a declarat oficialul polonez în cadrul întâlnirii cu Marian Lupu, președintele interimar al țării.

Grzegorz Schetyna a mai menționat că constituirea Adunării Parlamentare dintre cele două țări va influența mult relațiile dintre Moldova și Polonia.

În cadrul aceleiași vizite, reprezentanții delegației Seimului polonez se vor întâlni și cu Vlad Filat, premierul Moldovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite