(VIDEO) Petru Jitaru, care a ţepuit de mii de euro zeci de tineri va fi cercetat în stare de arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Jitaru va fi cercetat în stare de arest la domiciliu
Petru Jitaru va fi cercetat în stare de arest la domiciliu

Petru Jitaru, care a ţepuit de mii de euro zeci de tineri, promiţându-le să-i ajute să plece legal în SUA şi Canada, dar care a dispărut cu banii, a fost reţinut vineri seara de oamenii legii. Instanța a hotărât astăzi că bănuitul va sta timp de 25 de zile în arest la domiciliu.

„Sunt un țap ispășitor, unicul disponibil ca să fiu arestat. Această firmă a fost revândută de două ori după ce am vândut-o eu. Firma a fost preluată în mod legal“, repeta Jitaru înainte de a auzi decizia judecătorului. Bărbatul a negat acuzațiile tinerilor, care spun că acesta ar fi în continuare acționarul companiei Global Business Consultanță, firma cu care peste 150 de moldoveni au semnat contracte de muncă pentru a lucra în SUA şi Canada.

„ȘTIAM CĂ VA FI ELIBERAT
Tinerii susţin că sunt victimele unei escrocherii și sunt nemulțumiți de decizia instanței. Jitaru ar putea pleca din Moldova, cum s-a întâmplat în cazul bloggerului Eduard Bghirov, afirmă ei. „Știam că-l vor elibera, mi-a spus chiar un colaborator de poliție. Vom continua protestele până nu ni se va face dreptate. Vrem să ne dea banii înapoi și să fie reținut Jitaru“, a spus Leonid Corceac, unul dintre tinerii care a scos din buzunar 3.000 de euro pentru a ajunge în Canda.

Citește și:

Vezi ce ţeapă de mii de euro şi-au luat moldovenii care au vrut să ajungă în SUA sau Canada

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Anterior reporterii „Adevărul“ au aflat că Petru Jitaru şi-a vândut firma unui cetăţean român, Paulini Tîrnoschi, contra sumei de 5.000 de euro. În doar două luni, după ce tinerii moldoveni l-au luat la rost, românul a încercat să scape de afacere şi a propus firma unui alt român, Gheorghe Leonte, dar care spune că nu a acceptat să facă tranzacţia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite