Paradă a fanfarelor la 20 de ani de sărbătorire a independenței Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul de la Chișinău se află pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru sărbătorirea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Marți a avut loc o ședință a comisiei de stat pentru organizarea manifestărilor din 27 august, prezidată de viceprim-ministrul Mihai Moldovanu.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor responsabile de organizarea şi desfăşurarea evenimentului, ai primăriei municipiului Chişinău, regizori şi agenţi economici.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, participanţii la reuniune au făcut o trecere în revistă a acţiunilor de pregătire a manifestărilor dedicate sărbătorii.

Manifestările vor începe la orele 09.00, cu depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare și Sfânt. Ulterior va avea loc o ceremonia oficială şi parada militară în Piaţa Marii Adunări Naţionale, urmate de un concert de muzică uşoară şi focuri de artificii. Pe parcursul zilei vor mai avea loc spectacole tematice dedicate Zilei Independenţei, susţinute de către interpreţi de muzică populară şi uşoară, colective folclorice şi echipe de dansatori. Vor evolua colective artistice din centrele raionale şi formaţii etno-culturale. De asemenea, va fi organizată o paradă a fanfarelor şi un program muzical-literar susţinut de către copiii de la Centrul ARTICO.

Acţiuni dedicate celor 20 de ani de Independenţă vor avea loc şi în centrele raionale şi peste hotarele ţării, acolo unde locuiesc concetăţenii noştri.

Vice-ministrul afacerilor Interne, Iurie Cheptănaru a menţionat că, colaboratorii organelor de poliţie sunt pregătiţi pentru asigurarea măsurilor de securitate şi a ordinii publice în vederea bunei desfăşurări a acţiunilor preconizate. Oficialul a precizat că securitatea va fi asigurată de către un efectiv numeros de poliţie, fără amplasarea unui gard de protecţie în Piața Marii Adunări Naționale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite