(GALERIE FOTO) Mii de persoane au cerut demisia Alianţei pentru Integrare Europeană la un miting desfăşurat în centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova anunță proteste în masă, astăzi, în centrul Capitalei.

UPDATE ora 13.50 Mai multe mii de protestatari se află în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, unde se desfăşoară aşa-numitul Congres Civic Naţional. Circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare este în continuare blocată, deşi protestatarii au ocupat doar jumătate din piaţa din faţa sediului Guvernului. Manifestanţii solicită demisia actualei guvernări, scandând lozinci împotriva partidelor din cadrul AIE.

UPDATE ora 11.45 Un grup numeros de persoane s-a adunat acum o oră în fața Academiei de Științe la invitația Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. În jurul orei 11.00, sute de protestatari s-au pornit din fața Academiei de Științe spre Piața Marii Adunări Naționale. Coloana de oameni, care poartă numeroase drapele roşii, au blocat partea carosabilă a bulevardului Ştefan cel Mare, astfel că circulaţia vehiculelor în perimetrul străzilor Ismail şi Bănulescu Bodoni este imposibilă.

PCRM s-a adresat societății civile, partidelor politice și sindicatelor să participe la o întrunire republicană, numită Congresul Civic Național. Scopul acestei acțiuni programată a se desfășura în centrul orașului Chișinău constituie, în viziunea organizatorilor, discuțiile despre viitorul țării și cererea demisiei Alianței pentru Integrare Europeană, care se află la guvernare.

Liderul comuniștilor a menționat că doar prin convocarea Congresului Național s-ar putea promova deciziile de schimbare a guvernării „Facem un apel să se alăture la acest congres toţi cei interesaţi în schimbări, care nu doresc să mai tolereze actualul regim de guvernare", a spus șeful PCRM.

Deputații comuniști s-au adresat cetățenilor chiar și de la tribuna Parflamentului, ieri, solicitând ca și partidele politice să adere la această acțiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite