PLDM solicită o sesiune specială a Parlamentului privind atacurile raider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a solicitat Biroului Permanent iniţierea audierilor parlamentare în cadrul unei sesiuni speciale a Legislativului.

Solicitarea vine în contextul tentativelor de preluare frauduloasă a pachetelor de acţiuni ale unor instituţii financiar-bancare din Republica Moldova, a declarat Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii PLDM.

Preşedintele fracţiunii a spus că în cadrul sesiunii speciale urmează a fi audiat raportul Guvernului privind situaţia creată, măsurile întreprinse, dar şi rapoartele instituţiilor subordonate Parlamentului, direct vizate conform competenţelor ce le revin, inclusiv Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Banca Naţională, SIS şi Procuratura Generală.

„Vom insista asupra unei ample analize a situaţiei din sistemul judecătoresc, or, chiar şi ordonanţele întârziate ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare au fost anulate de instanţele judecătoreşti, caz fără precedent deoarece doar Comisia Naţională a Pieţei Financiare poate anula aceste ordonanţe, iar atribuţiile instanţelor judecătoreşti se limitează doar la constatarea legalităţii acestora“, a mai declarat Valeriu Streleţ.

Reamnitim că la începutul săptămânii, Vlad Filat, premierul Moldovei a anunţat că patru bănci din Republica Moldova au fost supuse atacurilor de raider. Acesta se referee la Moldova Agroindbank, Banca de Economii, Victoriabank şi Universalbank.

În cadrul unei emisiuni la PublikaTV, Vald Filat a declarat că aceste atacuri ar putea fi făcute sub control parlamentar şi că va solicita preşedintelui Parlamentului Marian Lupu să convoace o şedinţă extraordinară a Legislativului, pentru ca mai multe instituţii subordonate acestui organ să dea explicaţii de ce nu au acţionat în cazul atacurilor raider.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite