Vacanță prin vecini cu economii la sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brașov- una dintre destinațiile preferate ale moldovenilor
Brașov- una dintre destinațiile preferate ale moldovenilor

Moldovenii strâng cureaua atunci când vine vorba despre vacanța de iarnă, deși numărul turiştilor moldovenilor care au optat pentru o vacanţă în străinătate a crescut cu circa 30% faţă de iarna trecută.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Moldova (ANAT) ofertele de Revelion şi Crăciun în ţară nu prezintă interes pentru turiştii moldoveni. Iarna cea mai solicitată destinaţie turistică rămâne România. Acest lucru se explică prin oferta variată pe care o propune ţara vecină, dar şi prin preţurile accesibile pe care şi le pot permite moldovenii. Preţurile mari pentru Crăciun şi Revelion îi ţin departe pe turiştii moldoveni de Ucraina, care numără fiecare ban chiar și în vacanță.

La capitolul servicii, moldovenii se gândesc de două ori înainte de a apela la agențiile de turism preferând să-și organizeze singuri vacanța de iarnă. Potrivit președintelui ANAT, atunci când vine vorba de preţul pachetului touristic, turiştii moldoveni aleg calea de mijlocul. „Pachetele cu mai multe comodităţi sunt exagerat de scumpe pentru buzunarul concetăţenilor noştri, iar pachetele econome nu au suficiente opţiuni de distracţie", explică Sebastian Botnari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite