ONU, pentru libertatea religiei în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Heiner Bielefeldt, raportorul special al Națiunilor Unite pentru libertatea religiei
Heiner Bielefeldt, raportorul special al Națiunilor Unite pentru libertatea religiei

Heiner Bielefeldt, raportorul special al Națiunilor Unite pentru libertatea religiei va vizita Republica Moldova în perioada 1-8 septembrie. Potrivit unui comunicat al Guvernului, scopul vizitei este identificarea obstacolelor existente ce împiedică dreptul la libertatea religiei în Moldova.

"Voi identifica orice obstacol existent sau emergent, care împiedică dreptul la libertatea religiei sau credinței în Republica Moldova și voi prezenta recomandări privind căile și mijloacele de depășire ale acestora", a spus raportorul. Aceasta este prima vizita a unui expert ONU în domeniul drepturilor omului axată pe libertatea religiei.

Heiner Bielefeldt va avea întrevederi cu oficialități și autorități locale de la Chişinău, Orhei, Bălţi şi Tiraspol responsabile pentru probleme de religie sau credință. Vizita sa va mai include întâlniri cu reprezentanți ai comunităților sau confesiunilor religioase, organizații ale societății civile și agenții ONU.

În urma vizitei sale, Raportorul Special va prezenta un raport care va conține concluziile și recomandările sale către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului din martie 2012.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite