ONG-urile îngrijorate de agresarea fizică a jurnalistului Oleg Brega de către directorul Universităţii Slavone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui comunicat, organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu agresarea, la 29 iulie, a jurnalistului Oleg Brega, în timpul unei investigații la Universitaţea Slavonă din Chişinău.

Potrivit jurnalistului, acesta investiga refuzul administraţiei universității de a-i întoarce actele unei studente care a anunţat că nu mai doreşte să-şi continue studiile la această instituție.

Invocând statutul de instituție privată, câțiva angajați ai universității au jurnalistului să filmeze în incinta Universităţii, iar directorul executiv al instituţiei, Andrei Babenko a lovit în camera de filmat şi, respectiv, în jurnalist.

„Considerăm acest caz drept unul ieşit din comun şi intolerabil într-o societate democratică. În condițiile în care o instituție privată oferă servicii publice, aceasta ar trebui să fie transparentă și să nu îngrădească accesul publicului" se menţionază în comunicat semnat de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul Acces Info şi Uniunea Jurnaliștilor.

De asemenea organizaţiile cer instituţiilor să investigheze cazul în mod obiectiv şi transparent şi să sancţioneze agresorii conform legislației în vigoare.

Vezi declaraţiile directorului care l-a agresat pe Oleg Brega.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite