Moldovenii vor integrarea în Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60% dintre moldoveni vor în Uniunea Europeană, cel puțin așa arată sondajul „Uniunea Europeană-marea provocare a Republicii Moldova", prezentat ieri de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul".

Dacă duminica viitoare ar avea loc un refedrendum cu privire la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, peste 62% dintre moldoveni ar vota pentru integrare, 12% ar vota împotrivă, iar 5 % nu ar participa.

Moldovenii sunt foarte optimiști și în privința aderării Moldovei în UE. Fiecare a treia persoană crede că țara noastră se va integra în UE în următorii cinci ani, în timp ce peste 20% cred că integrarea este posibilă în zece ani.

Moldovenii sunt optimiști și când vine vorba despre regimul liberalizat de vize cu UE. Aproximativ 30% de persoane cred că vor putea călători fără vize în UE peste trei ani, în timp ce 26% cred că acest lucru se va întâmpla în cinci ani.

În același timp, peste 40% dintre oamenii sunt conștienți că Uniunea Europeană ne-ar aduce avantaje, dar și dezavantaje. Aproximativ 74% din conaţionali cred că Uniunea Europeană va aduce Moldovei mai multe oportunități de a călători și de a studia, iar 67% spun că aceasta va atrage investitorii străini în țara noastră, ceea ce va duce la creşterea numărului de locuri de muncă.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1507 persoane, în perioada 6-27 martie 2011, cu o marjă de eroare de ± 2,5%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite