„Miturile şi Legendele Lumii“ vin cu Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Miturile şi Legendele Lumii“sunt adorate de copii
„Miturile şi Legendele Lumii“sunt adorate de copii

Adevărul Holding lansează o serie nouă de cărţi pentru copii, ce îi vor ajuta să cunoască eroii celor mai frumoase legende ale umanităţi. Prima capodoperă, „Iliada", va fi în toate chioşcurile din ţară de marţea viitoare, la preţul de doar 39 de lei, împreună cu zarul.

Cele zece cărţi din colecţia „Adevărul" vor îmbogăţi atât cunoştinţele, cât şi biblioteca micuţilor dumneavoastră cu mituri şi legende importante, care ne readuc cu mii de ani în urmă, datorită marilor poeţi precum Homer, Hesiod şi Virgiliu. Timp de zece săptămâni, micuţii îşi vor putea da întâlnire cu eroii-legendă ai literaturii universale care îi vor duce într-o lume a zeilor şi a luptei între oamenii puternici şi forţele răului.

Cărţile se vor vinde doar împreună cu ziarul „Adevărul", la preţ de 39 de lei. Fiecare exemplar are 80 de pagini color şi ilustraţii spectaculoase, de dimensiuni mari, realiste şi bogate în detalii, care vor reuşi, cu siguranţă, să aprindă imaginaţia cititorilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, şi nu numai.

„ILIADA", PRIMA CARTE
„Iliada" este prima capodoperă ce va deschide colecţia „Miturile şi Legendele Lumii". Epopeea poetului grec Homer, considerat unul dintre cei mai mari şi mai cunoscuţi scriitori ai tuturor timpurilor, prezintă Războiul Troian, în care se confruntă aheii veniţi din Grecia cu troienii. Citind această carte, copiii îi vor cunoaşte pe marii viteji precum Ahile, Hector, Patrocle sau Menelau, care au participat în acel război.

Potrivit mitologiei, prinţul troian Paris fuge cu frumoasa Elena, soţia lui Menelau, din Sparta. Fratele lui Menelau, Agamemnon, a condus o expediţie grecească pentru a o readuce acasă.Dar soarta războiului a fost decisă de o înşelătorie. Grecii au construit un cal mare din lemn, în care s-au ascuns trupele de asalt, şi s-au prefăcut că pleacă. Troienii au dus calul în cetate, iar grecii au ieşit, deschizând porţile. Apoi au jefuit Troia.

Luptele sunt prezentate în culori vii şi în multe detalii în cartea „Iliada", prima din colecţia „Miturile şi Legendele Lumii". Urmează în colecţie „Odiseea", „Eneida", „Zeii şi eroii din Olimp", „Cavalerii Mesei Rotunde", „Divina Comedie", „Robin Hood", „Poveştiri mitologice", „Tezeu şi firul Ariadnei" şi „Alexandru cel Mare".

Urmează „Odiseea" şi „Eneida"

„Odiseea" este cea de-a doua creaţie a poetului elen Homer din colecţia „Miturile şi Legendele Lumii". Aceasta conţine peripeţiile viteazului Ulise care este nevoit să lupte cu oameni, zei, dar şi cu forţele naturii. Totuşi acesta reuşeşte să depăşească limitele omeneşti, sfidând divinitatea.

Considerată epopeea naţională a romanilor, „Eneida" se asemănă cu „Odiseea" lui Homer. Protagoniştii capodoperei sunt strămoşii locuitorilor Peninsulei Italice, care vor coloniza ulterior nenumărate teritorii, inclusiv pe cel de la nord de Dunăre, al daco-geţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite