Miroslav Lajcak: „Sunt foarte multe de făcut, însă cu un agajament ferm putem reuşi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmaţia a fost făcută astăzi, înainte de a anunţa deschiderea oficială a Zilei Europei. După ce a făcut bilanţul relaţiilor dintre UE şi Republica Moldova Miroslav Lajcak, directorul pentru Rusia, Vecinătatea estică şi Balcanii de Vest în Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) al UE a declarat că pentru a se apropia de UE, Moldova mai are foarte multe de făcut.

„Moldova este un stat european, această sărbătoare este şi sărbătoarea dumneavoastră", a exclamat oficialul european. „Parteneriatul Estic are ca scop asocierea politică treptată şi integrarea economică cu UE şi acest parteneriat a adus deja rezultate palpabile pentru Moldova.Totuşi sunt foarte multe de făcut, însă cu un agajament ferm putem reuşi şi nu pun la îndoială acest lucru", a mai adăugat Miroslav Lajcak înainte de anuţa deschiderea oficială a Zilei Europei.

Vlad Filat, premierul Republicii Moldova l-a susţinut pe oficialul european. „Moldova este în Europa însă valorile europene de care beneficiază cetăţenii europeni pot fi aduse şi la noi acasa. Aceasta înseamnă că urmează să muncim mult", a explicat premierul.

După deschiderea oficială a Zilei Europei, Vlad Filat şi Miroslav Lajcak, împreună cu Dirk Shuebel, șeful delegației UE la Chișinău au vzitat toate standurile din centrul Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite