Ministrul de Externe al Federației Ruse: „Occidentul intervine prea mult în Orientul Mijlociu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită de lucru la Chişinău, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a vizitat ieri şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. După ce a fost decorat cu premiul „Omul deceniului" și a primit în dar clopot al prieteniei, oficialul rus a ținut un discurs în fața studenților.

În cadrul discuției cu tinerii, oficialul rus a acuzat Occidentul de prea multă implicare în revoluţiile din Orientul Mijlociu. „Este evident, Occidentul încearcă să dea jos regimurile care nu-i plac", a spus Lavrov citat de The voice of Russia.

„În plus, de multe ori Vestul încearcă să prezinte evenimentele într-un mod unilateral“, le-a mai spus Lavrov studenților. „Se pare că Occidentul este interesat mai mult de păstrarea influenţei sale în Orientul Mijlociu, decât de stabilitatea în această regiune. Din cauza actualei crizei economice, Vestul pierde influenţa sa în lume şi încearcă s-o compenseze prin forţa militară. Totuși Occidentul nu poate câştiga mult încercând să schimbe cursul istoriei“, a mai spus ministrul de Externe.

Citește și:

Prietenia cu Rusia a fost prelungită cu 10 ani

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite