Ministerul de Externe: „Poliţia turcă ne-a anunţat că printre răniţi nu sunt moldoveni, dar nici ei nu au listele complete“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutremurul din Turcia în imagini
Cutremurul din Turcia în imagini

Potrivit Ministerului de Externe, deocamdată poliţia din Turcia a anunţat că niciun moldovean nu figurează pe listele lor ca fiind rănit sau mort.  

„Deocamdată nu este nicio persoană din Moldova, poliţia ne-a anunţat că anume în acea regiune nu sunt moldoveni, dar nici ei nu au listele complete“, a declarat, Oxana Iuteş, consultant în comunicare. Estul Turciei a fost lovit ieri de un cutremur cu magnitudinea de 7,3 pe scara Richter. Potrivit bilanţurilor provizorii, numărul morţilor ar putea ajunge la 1.000 de persoane, în timp ce zeci de clădiri din oraşele Ercis și Van au fost făcute una cu pământul.

Urmat de şase replici
„Sunt foarte mulţi morţi încă nu știm numărul exact al acestora", a spus Zulfukar Arapoglu, primarul din Ercis. Potrivit Guvernului turc, magnitudinea celor şase replici care au mai urmat a variat între 2,6 și 5,8 grade. Besir Atalay, vicepremierul turc a anunţat că aproximativ 25-30 de clădiri, printre care hoteluri şi un cămin studenţesc, s-au prăbuşit în Ercis şi alte zece imobile în Van. Inițial liniile telefonice din regiune au fost deconectate, iar in imaginile prezentate de presa turcă apar sute de oameni prinși sub pietrele clădirilor dărâmate. Cutremurul din estul Turciei a fost resimțit și la Erevan, anunță Europa liberă. Deocamdată Ministerul de Externe al Republicii Moldova nu are informații dacă în cele două localităţi s-ar afla şi cetățenii moldoveni. Seismul s-a produs la ora 13.41 ora Moldovei, la o adâncime de 7,3 kilometri. Epicentrul cutremurului a fost în Tabanli, la 20 km nord de oraşul Van. În 1999 Turcia a mai fost lovită de alte două cutremure de peste 7 grade care s-au soldat cu 20.000 de morţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite