Mareșalul Seimului Republicii Polonia vine la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, Grzegorz Schetyna, mareșalul Seimului Republicii Polonia va sosi în Moldova. Grzegorz Schetyna va fi însoțit și de o delegație parlamentară.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul vizitei oficialului polonez este instituirea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone. Acesta va fi un organ consultativ parlamentar, care va elabora puncte de vedere comune privind problemele și proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral.

În componența Adunării Parlamentare vor fi incluși 10 parlamentari polonezi, șapte deputați și trei senatori din diferite grupuri parlamentare și 10 parlamentari moldoveni.

Partea moldovenească a Adunării Parlamentare va fi condusă de Igor Corman, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, iar cea poloneză de Andrzej Halicki, președintele Comisiei politică externă a Seimului.

În cadrul vizitei sale, Grzegorz Schetyna se va întâlni cu președinte interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu și cu Vlad Filat, premierul țării. Tot mâine, vor fi adoptate și semnate statutul și o declarație comună a Adunării Parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite