Mama şi fiul promiteau oamenilor locuri de muncă în Rusia, dar îi trimiteau la cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de două persoane, mama în vârstă de 39 de ani şi fiul acesteia în vârstă de 21 de ani din Nisporeni care traficau persoane de mai bine de şase ani.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, cele două persoane le promiteau un loc de muncă bine plătit şi chiar îi ajutau la perfectarea actelor necesare. Ajunşi în Federaţia Rusă, victimele erau deposedate de acte şi trimise la cerşit pe străzile din regiunea Rostov, Rusia. Pe tot parcursul zilei, acestea erau monitorizate de către băiat.

Cei doi şi-au început activitatea mai bine de şase ani. Potrivit aceleiaşi surse traficanţii au reuşit să racoleze patru persoane, printre care şi fiul minor al uneia dintre victime.

Banii adunaţi din cerşit erau strânşi la finalul zilei de către „stăpâni", iar cei care încercau să ascundă o parte din bani erau bătuţi cu cruzime.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală. Sunt căutate şi alte victime ale grupării. Daca vor fi gasiţi vinovaţi mama şi fiul riscă până la 12 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite