Jurnaliştii condamnă întemniţarea lui Vardanean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Ernest Vardanean la CEDO
Jurnalistul Ernest Vardanean la CEDO

Reprezentanții Comitetul Pentru Protecția Jurnaliștilor cu sediul la New York consideră că autoritățile din Republica Moldova nu depun suficient efort pentru a-l elibera pe Ernest Vardanean.

„Acuzațiile sunt false, Vardanean trebuie eliberat imediat", spune Nina Ognianova, coordonatoarea programelor Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor pentru Europa și Asia Centrală.

În acest moment, cazul jurnalistului Vardanean este monitorizat și de organizația Amnesty International. „Noi trebuie să fim siguri de veridicitatea acestor informații. Am făcut un apel către autoritățile din Transnistria încă în luna iunie, când Judecătoria de la Tiraspol a prelungit mandatul de arest a jurnalistului Ernest Vardanean cu 30 de zile. Atunci, am cerut să fie un proces corect", spune Nichita Gurcov, ofițerul de presă al organizației Amnesty International.

Asociaţia „Promo-Lex“ face un apel către autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova şi Guvernului Federaţiei Ruse să creeze o comisie de experţi independenţi pentru a vizita şi inspecta condiţiile în care sunt deţinuţi şi trataţi Ernest Vardanean și Ilie Cazac, o altă persoană reţinută de autorităţile transnistrene. Potrivit unui comunicat, Asociația Promo-Lex roagă autoritățile Republicii Moldova să oprească imediat orice ajutor financiar, economic sau de altă natură, acordat regimului de la Tiraspol, condiţionându-l cu respectarea drepturilor omului în acest spaţiu. Contactat de „Adevărul", Ion Manole, președintele Promo-Lex spune că este imposibil ca cineva să meargă în Transnistria. „ Știm că nu vom avea acces la Ernest Vardanian pentru că nici rudele nu pot să-l vadă", adaugă Ion Manole.

Citiți și: Mama și soția lui Ernest Vardanean, răvășite de sentință

Proces stalinist la Tiraspol

Chişinău: Până la 31 decembrie ar putea fi condamnat la Tiraspol şi cel de-al doilea tânăr întemiţat

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite