Iurie Leancă pleacă la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va efectua o vizită de lucru la Praga.

Aceasta va dura până pe data de 17 mai timp în care Iurie Leancă va avea o serie de întâlniri cu Karel Schwarzenberg, Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Cehe, cu Preşedintele Senatului ceh, cu Preşedintele comitetului pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, cu Ministrul ceh al Industriei şi Comerţului şi cu Ministrul ceh al Apărării.

Potrivit unui comunicat al ministerului de Externe în cadrul aceliași vizite va fi prezentat Programului de asistenţă pentru dezvoltare Republica Moldova - Republica Cehă pentru anii 2011-2017, care va cuprinde mai multe domenii de asistenţă de care va beneficia ţara noastră.

Guvernul Cehiei a inclus RM în lista celor 4 ţări prioritare pentru asistenţa de dezvoltare în anul 2011. În prezent, în Republica Moldova se implementează proiectele cehe de realizare a studiului de identificare a surselor de contaminare şi a gradului de poluare a terenurilor în satele Lunga şi Mărculeşti, raionul Floreşti precum şi de construcţie a apeductului Prut - Nisporeni, complementar proiectului de asigurare cu apă a or. Nisporeni şi a satelor Vărzăreşti şi Grozeşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite