Începe anul cu volumul „Marile Speranţe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua parte a celebrei cărţi a lui Charles Dickens va putea fi cumpărată, mâine, împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 36 de lei. Oamenii de cultură le recomandă cititorilor titlurile din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă".

Ziarul cu carte va fi pus în vânzare într-un tiraj suficient de mare pentru ca toţi cititorii care au cumpărat primul volum al romanului „Marile Speranţe", de Charles Dickens, să-şi poată completa colecţia cu cel de-al doilea volum. „Este una din operele literare ce nu ar trebui să lipsească din bibliotecă. Este o carte foarte bine editată, de o calitate poligrafică înaltă, elegantă şi frumoasă. „Adevărul" a pus în vânzare cărţi pe care trebuie să le aibă orice familie. Fără lectură omul nu ajunge departe. Cartea este un instrument «viu» la care poţi apela oricând. Dacă ai o carte bună este ca şi cum ai avea un prieten bun lângă tine", spune Claudia Balaban, directorul general al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă".


Cărțile „Adevărul“, la mare căutare

În joia din ajunul Anului Nou, cele 14.000 de exemplare „Marile Speranţe", volumul I, de Charles Dickens, puse în vânzare împreună cu ziarul „Adevărul" la acelaşi preţ, de 36 de lei, s-au vândut foarte bine. Cititorii „Adevărul" n-au încetat să ne contacteze în perioada Sărbătorilor de iarnă, interesându-se când va apărea următorul volum şi dacă pot cumpăra întreaga colecţie de cărţi.
Cărţile „Adevărul" au ajuns în casele a mii de moldoveni, încercând să schimbe mentalităţile oamenilor prin lectură. Cititorii fideli ai ziarului spun că şi-au făcut deja un obicei să treacă pe la chioşc în fiecare joi, pentru a nu rata volumele „Adevărul". Nici chioşcarii din ţară nu au scăpat de întrebările cititorilor „Adevărul". „Când va apărea următoarea «carte verde»?", „De unde mai putem cumpăra primele titluri din colecţie?" sunt doar câteva întrebări menţionate de vânzătorii de la chioşcurile din ţară.

„Marile speranțe", iubit de public

„Marile Speranţe", de Charles Dickens, este cartea care captivează prin intesitatea scenelor sale dramatice. Lecturând cunoscutul roman al clasicului englez, cititorii vor afla povestea unui orfan căruia şansa la fericire pare a-i fi refuzată de la bun început. Romanul descrie copilaria tristă, adolescenţa marcată de o dragoste neimpartaşită, tinereţea încărcată de emoţii şi sperante năruite ale lui Pip, orfanul a cărui destin este de neimaginat. Cu toate acestea, aventura descoperirii sinelui, drumul anevoios spre sine însuşi şi experienţele dobândite de-a lungul vieţii reprezintă adesea o răsplată mai mare decât oricare alta.


Următoarele volume „Adevărul"

După „Marile Speranțe", volumul II, de Charles Dickens, vor urma alte titluri celebre din literatura universală şi cea română

„Un yankeu la curtea regelui Arthur" (Mark Twain);
„Ion" (Liviu Rebreanu);
„Cărţile Junglei" (Rudyard Kipling);
„Ultimul Mohican (de James Fenimore Cooper);
„Anna Karenina" (de Lev Tolstoi);
„Ivanhoe" (de Walter Scott);
„Chemarea Străbunilor" (de Jack London);
„Papilon" (de Henri Charriere);
„Coliba Unchiului Tom" (de Harriet Beecher Stowe).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite