Începe admiterea la studii în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai norocoşi sunt tinerii din Bălţi care pot depune pachetul de documente necesar pentru a merge la studii peste Prut în ultima zi a lunii iulie.

La Bălţi comisia va primi dosarele la Universitatea „Alecu Russo“ în zilele de 31 iulie, 1 august şi 2 august.  Pe trei august se dă startul depunerii documentelor şi pentru candidaţii din centrul Republicii Moldova şi aceştia trebuie să depună dosarul la consulatul Romaniei din Capitală, iar cei care nu reuşesc să regătească pachetul de documente pot reveni pe data de cinci august şi şase august. Ultimii care pot aplica studii în ţara vecină sunt tinerii din Cahul, aceştia vor putea depune documentele pe şapte şi opt august.

Ce trebuie să conţină pachetul de documente
Înainte de a merge la consulat, candidaţii trebuie să se asigure că au toate documentele necesare. Aceştia trebuie să completeze cererea de inscriere, să facă o copie legalizată a diplomei de gimnaziu şi a foii matricole, copie a certificatului de naştere şi a buletinului de identitate, să iabă adeverinţă medical, acordul în scris al parinţilor şi o fotografie.

Ministerul Educaţiei al României oferă în acest an 2.150 de burse pentru tinerii din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite