În curând şi moldovenii vor putea călători fără vize în Ţara Sfântă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Chişinău salută decizia Statului Israel de excludere a taxelor la vizele israeliene pentru cetăţenii moldoveni şi consideră că obiectivul final este eliminarea vizelor.

„Chestiunea Moldovei se află pe agenda zilei şi sper să duc această sarcină până la capăt, ca să anulăm regimul de vize şi pentru Republica Moldova", a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Avigdor Liberman, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel.
Anunţul survine după ce Statul Israel a eliminat cu începere din 1 septembrie taxa pentru eliberarea vizelor pentru cetăţenii din Republica Moldova.

Totodată, Avigdor Liberman a precizat că anularea regimului de vize între Israel şi Republica Moldova „depinde, în primul rând, de relaţiile în coaliţia de guvernare, în Parlament". Oficialul israelian a mai spus că un acord de abolire a vizelor între Republica Molodva şi Israel „este absolut necesar şi că un astfel de document are rolul de indicator ce confirmă nivelul relaţiilor între cele două state".

Avigdor Liberman a mai relatat că Israelul întotdeauna procedează într-un anumit mod. „Pentru început anulăm regimul de vize cu Rusia, apoi verificăm după un an şi jumătate cum funcţionează. Acum am anulat şi cu Ucraina, a trecut jumătate de an, vrem sa facem unele totaluri", a menţionat oficialul.

O primă vizită de acest gen a unui ministru de externe israelian

În acelaşi timp, Iurie Leancă viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a declarat în cadrul unei întrevederi cu omologul său israelian că excluderea taxelor la vizele israeliene pentru cetăţenii moldoveni, "este doar un pas intermediar, obiectivul final fiind crearea unui regim fără vize între R. Moldova şi Israel".
Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Liberman, s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 1-3 septembrie, la invitatia şefului diplomaţiei moldoveneşti. Este vorba de o primă vizită de acest gen a unui ministru de externe israelian efectuată în ţara noastră în ultimele două decenii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite