În Ucraina va fi construit un „Iisusland“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pastorul bisericii carismastice „Ambasada lui Dumnezeu", Sandei Adeladja, strânge bani de la enoriaşi pentru construcţia „împărăţiei lui Isus" în centrul Kievului. Cercetat penal pentru mahinaţii financiare, liderul spiritual le cere să doneze câte 100 de dolari pentru ca să ridice un „Iisusland", care speră să fie la fel de popular ca şi Disneyland-ul.

Conducătorii bisericii precizază însă că „Iisusland" nu va fi un parc de distracţii, ci un exemplu al „împărăţiei lui Iisus" pe pământ. Acesta va se întinde de-a lungul râului Nipru, pe o suprafaţă de 2,6 hectare, va fi construit în jurul unui uriaş locaş de cult şi va include bănci, cafenele, centre educaţionale pentru copii.

Foştii enoriaşi povestesc că Sandei Adeladja, un nigerian cu cetăţenie ucraineană, adună adesea fonduri pe conturi dubioase şi foloseşte metode netradiţionale pentru a atrage noi membri, de exemplu, organizează concerte rock. Printre adepţii bisericii lui sunt mulţi funcţionari, miniştri şi procurori din Ucraina. „Ambasada lui Dumnezeu" are comunităţi, mai mici, şi în alte ţări, ca Rusia sau India.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite