UPDATE Alexandru Jizdan: "Am mobilizat efectivul pentru căutarea lui Ion Şoltoianu". Generalul Alexei: "Am aflat despre crimă la jumătate de oră de la tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul lui Ion Stratulat a fost scos pe poarta din spate a localului unde s-a produs crima  FOTO DE EDUARD BÂZGU
Cadavrul lui Ion Stratulat a fost scos pe poarta din spate a localului unde s-a produs crima FOTO DE EDUARD BÂZGU

Potrivti surselor noastre de la Ministerul de Interne şi Procuratură, luptătorul de kick-boxing, Ion Şoltoianu este cel care l-a împuşcat astăzi pe Ion Stratulat, ginerele generalului Alexei. Acesta s-ar fi aflat împreună cu victima la terasa de lângă teatrul „Licurici“.

UPDATE ORA 18.25 Alexandru Jizdan, şeful Direcţiei Servicii Operative a spus că a fost mobilizat efectivul pentru căutarea lui Şoltoianu.

La rândul său, generalul Nicolae Alexei, socrul victimei, despre care s-a presupus că era la aceeaşi masă cu Stratulat, a declarat pentru "Adevărul" că a aflat despre crimă la jumătate de oră după asasinat.

UPDATE ora 17.10 „Sportivul moldovean în vârstă de 43 de ani a câștigat medaliile de aur și argint la Campionatul Mondial de kick-boxing, versiunea WPKA, care a avut loc în acest an la Kiev, Ucraina. Șoltoianu a mai fost implicat anterior într-un incident similar cand l-a impuscat mortal pe un barbat in incinta unui cazino din capitala. Atunci el a fost absolvit de vina, judecatorii considerand ca Soltoianu se afla in legitima aparare“, anunță ProTV.

image

Ion Șoltoianu nu a răspuns apelurilor noastre, iar mai apoi și-a deconectat telefonul. Procurorul Șef al secției Exercitare Urmărire Penală în cazuri excepționale, Corneliu Bratunov, în gestiunea căruia se află acest dosar, nici nu a confirmat, nici nu a infirmat această versiune. 

UPDATE ora 15.45 Anatolie Caraman, președintele Asociație Veteranilor de Război din Transnistria spune că unul dintre prietenii lui i-a povestit că ar fi fost printre martori. Potrivit acestuia, unul dintre suspecții reținuți de poliție are înălţimea de 1,90 de metri şi un tatuaj. Potrivit aceleiași surse bărbatul a fugit de la locul crimei într-un BMW X5.

UPDATE ora 15.00 Ion Diacov, procurorul oraşului, a declarat pentru „Adevărul“ că Ion Stratulat, pe care l-a cunoscut personal, „a avut mai multe păcate pe umerii lui“. 

„A trăit aşa cum a murit. Îmi amintesc că acum 15 ani, pe când eram simplu procuror, ieşisem la faţa locului. El, poliţist, a împuşcat în ceafă o persoană care urma să fie reţinută. Acem om nu avea unde fugi pentru că locul era împânyit cu poliţişti“, şi-a amintit Ion Diacov.

Ion Șoltoianu a fost împușcat astăzi în timp ce se afla la o terasă din Capitală Iubita fostului polițist Trupul neînsuflețit al victimei a fost luat de angajații de la servicii funerare

Click aici pentru a vedea GALERIE FOTO!

UPDATE ora 14.03: Polițistul ucis era divorțat și avea trei copii. Iubita lui a venit la fața locului. Nu este prima dată când un fost polițist este ucis în plină stradă. În urmă cu aproximativ trei luni, Igor Țurcan a fost ucis într-o explozie provocată de o mașină capcană parcată în centrul Chișinăului. Asasinul nu a fost prins nici până acum. De asemenea, în ianuarie 2010 directorul unei fabrici de vinuri Igor Basarab a fost împușcat în cap în sectorul Râșcani. Potrivit poliției, victima de astăzi figura în calitate de bănuit în dosarul omorului lui Igor Basarab.

UPDATE ora 13.59: Martorii oculari spun că în dreptul terasei a oprit un Mercedes-Benz de culoare neagră, din care a coborât un bărbat de 35 de ani care s-a apropiat de Ion Stratulat și l-a împușcat de trei ori. Apoi ar fi plecat mai departe, cu mașina.

UPDATE ora 13.58: Crima a avut loc peste drum de Biblioteca Națională din Capitală.

UPDATE ora 13.57: Unul dintre cei doi suspecți care au fugit de la locul crimei a fost adus în urmă cu câteva minute la Comisariatul General de Poliție din Chișinău.

UPDATE ora 13.49: Victima este nimeni altul decât ginerele generalului Nicolae Alexei. Oamenii legii pun că au identificat numărul de înmatriculare și marca automobilului cu care au fugit făptașii.

Este vorba de Ion Stratulat, în vârstă de 40 de ani care se afla la o terasă din Chișinău unde lua masa cu alți doi bărbați. Potrivit Poliției, la un moment dat unul dintre bărbați a tras trei focuri de armă în fostul polițist rănindu-l mortal în cap și în piept.

Ulterior, infractorii au fugit cu un automobil marca Mercedes în direcția sectorului Botanica din Chișinău. Oamenii legii spun că Stratulat figura în dosarul omului de afaceri Igor Basarab, asasinat acum doi ani.

Click aici să vezi VIDEO (sursa Unimedia):

Revenim cu detalii.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite