Ambasadorul Turciei: „Împărtășim aceleași valori cu Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmet Ferit Ülker, ambasadorul Turciei în Republica Moldova
Ahmet Ferit Ülker, ambasadorul Turciei în Republica Moldova

Mâine, turcii vor sărbători a 88-a aniversare de la proclamarea independenţei țării lor. Ahmet Ferit Ülker, ambasadorul Turciei în Republica Moldova, spune că de atunci patria sa a făcut mari progrese.

„Turcia se dezvoltă într-un ritm rapid, acum suntem a 16-a economie a lumii şi membru al G-20. Scopul nostru, ca și al Moldovei, este de a deveni membru al Uniunii Europene și, de asemenea, să atingem nivelul de trai al țărilor dezvoltate din Vest. Pot să spun că împărtășim aceleași valori", a declarat diplomatul pentru „Adevărul". În calea lor spre marea familie europeană, cele două țări au același obstacol - conflictele interne. Totuși ambasadorul accentuează diferențele dintre conflictele transnistrean și cel cipriot. „Între cele două conflicte nu exisă asemănări. Transnistria este parte a Moldovei și acolo locuiesc moldoveni, dar în Cipru sunt două popoare diferite, greci şi turci, care trăiesc în state diferite", a explicat Ahmet Ferit Ülker. O altă mare provocare pentru Turcia este combaterea terorismului, care dă bătăi de cap nu doar țării, ci și vecinilor ei.

„UN VIITOR STRĂLUCIT“
Trimisul Turciei la Chișinău este optimist în privința viitorului european al țării noastre. „Situarea geografică a Moldovei este mai bună decât a noastră. În plus, aveți o tânără generație foarte bună și cred că veți avea un viitor strălucit. În cinci sau zece ani, Moldova se va schimba tocmai datorită capitalului uman", a menţionat șeful misiunii diplomatice.

Turcia este printre primii zece cei mai importanți parteneri economici ai Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite