INFRACȚIUNI 184.000 de dolari pentru privatizarea a două terenuri din Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției au reținut două persoane, care sunt bănuite de trafic de influență.

Bărbaţii ar fi extorcat de la un agent economic suma de 184 mii de dolari pentru a-l ajuta să privatizeze două terenuri din capitală.

Potrivit declarantului, cei doi susţineau că ar putea să determine funcţionarii din cadrul ÎS „Cadastru", direcţiile Primăriei mun. Chişinău, Consiliul Municipal Chişinău şi chiar Primarul General al Capitalei să perfecteze documentele şi să favorizeze privatizarea a două loturi de pământ. Acestea sunt amplasate în municipiul Chișinău, pe adresele: strada Circului 15 şi strada Dimo 11, cu o suprafaţă totală de 41 ari (câte 4500 euro pentru fiecare ar), anunță serviciul de presă al CCCEC.

Colaboratorii CCCEC l-au reţinut pe unul dintre suspecţi, după ce a primit 15 000 dolari de la antreprenor. Banii marcaţi „mită CCCEC" constituiau primă tranşă din suma extorcată. În scurt timp, a fost reţinută şi cea de a doua persoană, bănuită de trafic de influenţă.

Ofiţerii de urmărire penală investighează cazul sub toate aspectele pentru stabilirea adevărului. În cadrul urmăririi penale vor fi audiaţi mai mulţi funcţionari ai Primăriei capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite