ÎMBULZEALĂ LA FOSTUL CONSULAT AL ROMÂNIEI Sute de tineri s-au înghesuit să-și continue studiile peste Prut. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înarmați cu răbdare și multă voință de a junge la studii în România, sute de tineri din Republica Moldova s-au îmbrâncit, după cum spun chiar ei, pentru studii mai bune ce le vor oferi un job mai bine plătit, profesori mai responsabili și pentru un trai mai bun într-o țară membră a Uniunii Europene.

Andriana Nicolenco este din Căușeni și a venit să-și depună documentele pentru a merge la studii în România încă de la primele ore ale dimneții. Încrezută că va reuși să treacă Prutul chiar din toamnă, Andriana spune că este dispusă să plătească și taxa la universitate numai să se fie unul dintre studenții basarabeni care se va alege cu un carnet de student românesc

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

„Aș vrea să depun documentele la drept în Timișoara Cluj sau Brașov. Am ales să merg în România pentru că acolo studiile sunt mai bune, iar profesorii, calificați", explică tânăra care este a 1122 în lista tinerilor care urmează să depună pachetul de documente astăzi. În aceeași situație sunt sute de tineri elevi care vor să-și continue studiile în România, dar și studenți care vor să calce pragul universităților de peste Prut.

Cât mai durează admiterea

De astăzi și până pe 6 august comisia de admitere va primi dosarele tinerilor moldoveni din centrul ţării, la sediul fostului Consulat al României de pe strada Vlaicu Pârcălab. Ultimile zile de admitere vor avea loc la Cahul. Tinerii din sudul ţării vor putea să-şi depună dosarul pe 7 august, între orele 9.30 şi 18.00, şi pe 8 august de la 9.30 până la 15.00.

În total, pentru acest an de studiu, Ministerul Educaţiei din României oferă 2.150 de burse pentru tinerii din Republica Moldova. 950 de locuri sunt pentru elevii care îşi doresc să înveţe la liceele de peste Prut, iar 1.100 de burse sunt prevăzute pentru studenţi, 300 dintre acestea sunt destinate deţinătorilor diplomei de Bacalaureat din România.

Citește și:

BURSE DE STUDII ÎN ROMÂNIA Vezi ce fişe trebuie să completezi ca să înveţi peste Prut!

Burse în România pentru tinerii de la noi

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite