Forfotă şi aglomeraţie de 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 septembrie
1 septembrie

Cu papioane, funde albe, rochii alese, costume de firmă şi flori elevii au pornit spre şcoală, aceştia au făcut coadă la florării. Elevii spun că sunt gata să înceapă un nou an de studii, iar pe profesori îi roagă să fie mai indulgenţi.

„Am citi multe cărţi în vacanţă şi abia aştept să-mi revăd colegii şi profesorii“, spune Cotelea Carolina, elevă în clasa a cincea la un liceu din capitală. La fel de entuziasmaţi dar puţin mai somnoroşi sunt şi colegii mai mari care spun că le va lua ceva timp să se treacă la noul program cu treziri matinale, ore, teme pentru acasă şi evaluări.

„Mi-a fost foarte dor de colegi şi de profesori. Este bine că începe şcoala, dar îmi va fi cam greu să mă trezesc dimineaţa“, menţionează Cristian Zubco, care spune că a cumpărat o floare de cameră pentru diriginta sa.

La fel de emoţionaţi sunt şi părinţii elevilor care de mâine vor umple holurile şcolilor. „Am mari emoţii pentru fata mea. Îi doresc mult succes şi să înveţe cât mai bine“, declară Aurel, care are o elevă în clasa a cincea. După ce-şi vor revedea colegii şi profesorii, elevii vor avea un program special. „Vom merge să depunem flori la bustul lui Adrian Păunescu, iar mai apoi vom merge la Salonul Internaţional de carte", explică Sergiu Orehovschii, profesor de limba română la liceul „Spiru Haret".

Potrivit Ministerului Educaţiei, primul clopoţel va răsuna în 1.480 de şcoli din ţară pentru peste 380 de mii de copii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite