Două exit-poll-uri la alegerile parlamentare din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Republica Moldova
Alegeri Republica Moldova

Duminică, 28 noiembire, posturile de televiziune Prime și Publika TV vor face publice la ora 21.00 rezultatele a două exit-poll-uri efectuate la alegerile parlamentare anticipate de astăzi. Sondajele au fost realizate de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA pentru Prime TV şi  Institutul Român de Evaluări şi Strategii (IRES) la comanda Publika TV. 

Exit-poll-ul, care este un sondaj efectuat în ziua alegerilor, chiar la ieşirea din secţia de votare, va fi realizat de către 600 operatori IRES şi 258 de operatori ai CBS-AXA, legitimaţi ca operatori de interviuri de către Comisia Electorală Centrală. „Reprezentanţii noştri au fost instruiţi timp de o zi. Aceştia vor fi îmbrăcaţi decent şi nu vor avea simboluri electorale", susţine Mihai Mocanu, director de cercetare în cadrul IRES. Participarea alegătorilor la realizarea sondajului este benevolă şi anonimă.

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că "guvernarea pregăteşte falsificări în masă. În acest scop se organizează exit-poll-ul, realizat de compania românească IRES".

În cadrul alegerilor precedente, din 2009, de asemenea a fost realizat un exit-poll de către Institutul de Politici Publice, Institutul European de Studii Politice din Moldova, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT, CBS- AXA şi IMAS, asociate în proiectul "Pentru alegeri transparente şi corecte: Exit-Poll 2009".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite