„Execuţie“ în faţa Ambasadei Belarus din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest în fața Ambasadei Belarus din Chișinău
Protest în fața Ambasadei Belarus din Chișinău

De Ziua Internaţională împotriva pedepsei cu moartea, activiştii au jucat o scenetă care a arătat execuţia tipică din Belarus.


Activiştii pentru drepturile omului au organizat un protest împotriva practicii brutale a execuţiilor din Belarus. Anul trecut, după o pauză de un an, această ţara a reluat pedeapsa cu moartea, executând doi condamnaţi. „Omorul din numele legii nu previne crime. Această țară încalcă legea, fiindcă sarcina primordială a statelor este de a proteja viaţa, nu de a o lua", a declarat Gheorghe Zugravu, cooordonatorul campaniilor Amnesty International Moldova.

Pentru a-şi accentua mesajul, activiştii au jucat o scenetă care a arătat execuţia tipică din Belarus: condamnaţilor la moartea li se spune că vor fi executaţi cu câteva clipe înainte, aceştia sunt împuşcaţi în cap din spate. Potrivit Amnesty International Belarus a executat până la 400 de persoane începând cu anul 1991.

La sfârşitul acţiunii protestatarii au îndemnat toţi trecătorii să aplice semnături pe petiţiile ce aveau forma de cărţi poştale care îndemnau la abolirea pedepsei cu moartea în Belarus. Ziua Internaţională împotriva pedepsei cu moartea este marcată din anul 2003.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite