Soţia şefului Securităţii de la Tiraspol a venit la întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galina Antiufeeva, deputat în sovietul suprem de la Tiraspol şi soţia şefului Securităţii din „republica moldovenească nistreană“, generalul Vladimir Antiufeev, a participat azi la Chişinău la o reuniune a reprezentanţilor asociaţiilor ruseşti. La întrunire, neanunţată presei, a fost prezent şi ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin.

La discuţii, care, potrivit surselor noastre, au început la ora 14.30, au mai participat Oleg Babenco, deputat comunist, şi Valeri Klimenko, liderul Mişcării „Ravnopravie“, formaţiune politică pro-rusă.

Reuniunea s-a desfăşurat cu uşile închise la Centrul de Cultură Rusă din Capitală până aproape de ora 18.00. Klimenco, care a ieşit printre primii de la întâlnire, a declarat că Galina Antiufeeva n-a fost prezentă la Chişinău în calitate de deputat. „Ea este şi liderul comunităţii ruşilor din Tiraspol. Am discutat despre predarea limbii ruse în Moldova şi problemele compatrioţilor ruşi“, a spus Klimenko.

Şi ambasadorul Valeri Kuzmin a declarat că la reuniune s-au discutat doar „probleme ce  ţin de activitatea asociaţiilor etno-culturale ale concetăţenilor ruşi“. 

FOTO: Galina Antiufeeva, cu un veteran sovietic

image

Întrunirea a avut loc la câteva ore după ce un grup de combatanţi moldoveni au pichetat sediul Ambasadei Federaţiei Ruse cerând implicarea diplomaţilor Moscovei întru eliberarea primarului de Corjova, Valeriu Miţul, şi a consilierul din această localitate Iurie Coţofan, răpiţi ieri de miliţia lui Smirnov.

Ambasadorul Kuzmin a refuzat însă să comenteze arestul celor doi cetăţeni moldoveni. „Nu vă adresaţi mie. Mâine urmează să aibă loc o întâlnire a reprezentanţilor părţilor, la sediul OSCE, întrebaţii pe ei“, a spus diplomatul rus. Cât despre pichetare, acesta a  spus: „Toţi au dreptul la protest, dar prima dată aud că ei mi-ar fi cerut audienţă.“

Nu este prima dată când deputaţi separatişti vin nestingheriți la Chişinău. Ba mai mult, ei deţin şi cetăţenie a Republicii Moldova, deşi sunt contra reintegrării ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite