Eugen Carpov despre negocierile de la Vilnius: „Nu intrăm în subiecte politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Carpov, vicepremier moldovean
Eugen Carpov, vicepremier moldovean

Reuniunea va dura două zile, până pe data de 1 decembrie. Eugen Carpov, vicepremierul moldovean pentru reintegrare a declarat pentru Info-Prim Neo că această primă reuniune este un punct de pornire în procesul de negocieri.

După o pauză de cinci ani, negocieri oficiale în formatul „5+2" sunt relansate la Vilnius, Lituania. „Subiectele de bază sunt principiile procesului de negocieri oficiale, deci nu intrăm în subiecte politice, dar discutăm aspectele tehnice, care o să ne ajute să ne ordonăm activităţile pe care ni le propunem pe parcursul procesului de negocieri", a subliniat Eugen Carpov pentru Info-Prim Neo.

„Negocierile sunt ca să discutăm, să aducem argumente şi să găsim formule de compromis. Dar să fie un compromis rezonabil, bazat pe standardele şi principiile internaţionale, care să corespundă intereselor naţionale ale Republicii Moldova", a mai adăugat vicepremierul.

Reluarea negocierilor oficiale în formatul „5+2" a fost decisă în cadrul consultărilor informale de la Moscova, la 22 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite