(FOTO EXCLUSIV)Dumitru Pulbere, președintele Curții Constituționale, rănit într-un accident în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova, Dumitru Pulbere, a fost implicat ieri la prânz într-un grav acident de circulaţie produs pe Drumul European 85, în judeţul Vrancea. Dumitru Pulbere se afla împreună cu soţia sa, Alexandra, într-un Opel Insignia condus de şoferul său şi mergeau la Bucureşti, unde avea programată o întâlnire cu oficialii români.

Potrivit poliţiştilor vrânceni, evenimentul rutier a fost cauzat de şoferul unui autoturism Opel, cu numere de Bucureşti, care nu a acordat prioritate la ieşirea de pe un drum lateral, acroşând violent un VW Golf înmatriculat în Bulgaria, maşina la rândul ei fiind proiectată în limuzina în care se afla oficialul moldovean.

image

Foto: Echipajul de pompieri munceşte la descarcerarea automobilelor

„Preşedintele Curţii Constituţionale din Moldova a scăpat din accident doar cu câteva răni superficiale, primul ajutor fiindu-i acordat de paramedicii de la SMURD, veniţi de urgenţă la faţa locului. Soţia sa este suspectă de fractură la picior, medicii urmând să se pronunţe", a declarat pentru „Adevărul“ comisarul şef Alexandru Cara, de la Poliţia Rutieră Vrancea.

„Dumitru Pulbere împreună cu Judecătorul Petru Răilean plecau la Congresul Internaţional al Curţilor Constituţionale care urma să se desfăşoare la Bucureşti", a declarat Dumitru Ţâra, şeful serviciului de presă al Curţii Constituţionale, care a specificat că Pulbere se va întoarce acasă.

image

Foto: În accident şpi-a pierdut viaţa o persoană

Din nefericire, în accident şi-a pierdut viaţa un bărbat nevinovat, Ioan Ganu, în vârstă de 57 de ani, care se afla pe scaunul din dreapta în autoturismul VW. De asemenea, o femeie şi un copil au fost duşi grav răniţi la spital, iar alte patru persoane au suferit răni uşoare.

Traficul în zonă a fot blocat mai bine de o oră pe ambele sensuri de mers, coloanele de maşini fiind întinse pe mai bine de doi kilometri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite