Premierul Poloniei: „UE are nevoie de Moldova, la fel cum Moldova are nevoie de UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul polonez a declarat că pe parcursul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, ţara sa va susţine necondiţionat Moldova pe calea integrării şi va depune eforturi pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

„Moldova este în Europa, chiar dacă încă rămâne în afara graniţelor europene. Conducerea ţării a dovedit că tratează cu cea mai mare seriozitate visul european, iar determinarea de care dau dovadă în acest sens este o armă extrem de puternică“, a afirmat Donald Dusk, prim-ministrul Poloniei în cadrul Forumului Economic.

Premierul polonez a menţionat că pentru a se dezvolta Moldova trebuie să reformeze economia şi justiţia, pentru că, odată ce ţara noastră se va apropia de standardele europene va spori şi interesul UE. „Uniunea Europeană are nevoie de Republica Moldova, la fel cum Moldova are nevoie de UE“, a precizat Donald Tusk.

De asemenea, Donald Tusk a accentuat că anul 2011 este unul foarte important pentru Moldova. „Datorită deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE de către Polonia, anul 2011 poate fi cel mai prielnic pentru ţările care ţind spre UE. Polonia susţine extinderea Uniunii Europene“, a mai adăugat premierul polonez.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite