Dodon și Zinaida Greceanîi pleacă din PCRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon
Igor Dodon

Igor Dodon a anunţat că pleacă din Partidul Comuniştilor. Acesta spune că a fost o decizie deloc simplă, dar necesară. Împreună cu el din PCRM mai pleacă și deputaţii Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc.

UPDATE 12.45 „În Politică au succes cei care știu să profite de conjuctură. Cred că soluția domnului Dodon este mai bună decât cea a domnului Filat. Eu zic să luăm în calcul politica subtilă nu declarațiile făcute. Sper că Dodon va face ceea ce a declarat astăzi. Cred că gestul lui Dodon îl va face pe Voronin să vadă lucrurile atlfel“,a declarat Mihai Ghimpu, liderul PL.

UPDATE 12.40 „Presupun că acestă schimbare ar putea să uşureze calea spre alegerea preşedintelui. Trebuie uzăm de această posibilitate. Avem oportunităţi, care nu trebuie să fie spulberate“, a declarat Marian Lupu.

UPDATE 10.47 „Să vedem care va fi rezultatul acestei plecări, probabil va fi necesar să discutăm aceasta și în alianță. Nu am avut de unde să știu că ei vor lua această decizie. Am presupus anumite situații având în vedere relația dintre Igor Dodon și partid“, a declarat Vlad Filat.

UPDATE 10.44 „Eu cred că există demnitatea cetăţeanului şi demnitatea demnitarului de stat. E cel mai urât şi cel mai murdar mod de a proceda pentru a obţine un post, ... vai de capul nostru“, a declarat Voronin citat de PublikaTV.

„Scopul deciziei noastre e unul, dar e un scop complex: evitarea alegerilor anticipate, alegerea preşedintelui ţării, reformatarea guvernării şi stabilitatea politică şi socială. Este ceea ce doreşte societatea, este ceea de ce are nevoie Republica Moldova - în sfârşit stabilitate şi, odată şi odată, dezvoltare economică", explică politicianul. „Ne-am retras din PCRM pentru a tăia «nodul gordian» al urii şi neîncrederii care de doi ani de zile face imposibilă orice decizie constituţională necesară stabilităţii Republicii Moldova", a mai declarat Igor Dodon.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite