Dictatorul libian Gaddafi se ascunde în Belarus?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion militar libian cu 15 persoane la bord a aterizat la 26 septembrie la Minsk, capitala Belarus. Printre cei sosiţi se afla şi Muammar Gaddafi, susţine publicaţia „Belaruski partizan".

La 26 septembrie un avion militar libian a aterizat la Minsk. La bordul navei se aflau 15 persoane. Potrivit publicaţiei „Belaruski partizan", avionul a fost ascuns în hangar şi apoi pasagerii au coborât, iar printre cei care au întâmpinat oaspeţii erau şi diplomaţi.
Autorii citează surse anonime care spun că de organizarea sosirii avionului s-au ocupat serviciile secrete.
Secretomania din jurul avionului militar libian ia făcut pe lucrătorii aeroportului naţional din Minsk să susţină că la bord se afla însuşi Muammar Gaddafi şi familia sa.


Potrivit agenţiei BelaPan, Andrei Savinâh, ofiţerul de presă de la ministerul belarus al Afacerilor Externe a refuzat să comenteze informaţia. În schimb Andrei Antonovici, şeful Centrului de informaţii şi de relaţii publice al KGB (Serviciile secrete din Belarus) a negat informaţia.
Fostul dictator libian a dispărut la începutul lunii septembrie. Liderii Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), acum la putere la Tripoli, spun că una din priorităţile lor este prinderea şi judecarea lui Muammar Gaddafi.
Anterior s-a vehiculat că Muammar Gaddafi şi familia sa s-au refugiat în Niger, apoi în Burkina Faso.
De notat că în Belarus se mai ascunde un alt fost şef de stat, Kurmanbek Bakiev, expreşedintele Kârgâzstanului pe care refuză să-l predea actualelor autorităţi de la Bişkek.

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele belarus, este cunoscut prin faptul că a instaurat în ţara sa un regim autoritar şi că a recurs la represii contra opoziţiei. De asemenea el se lăuda şi cu relaţii de prietenie cu dictatorul libian.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite