Sute de studenţi moldoveni sunt chemaţi la Decanat să-şi vizeze carnetele pentru a putea vota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii votează în localitatea în care își fac studiile
Studenţii votează în localitatea în care își fac studiile

Peste 20% dintre cei 2.000 de studenţi chestionaţi nu au carnete valabile pentru a merge la votul din 28 noiembire.

Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de către Parlamentului Tinerilor din Republica Moldova. Valentin Purici, deputat în Parlamentul Tinerilor, trage un semnal de alarmă: "Noi vrem să motivăm tinerii să-şi verifice carnetele de student. În acelaşi timp, ne adresăm şi Rectorilor să verifice şi să prelungească carnetele expirate ale sudenţilor", spune Valentin Purici, deputat în Parlamentul Tinerilor.
Conform informaţiilor oferite de Valentin Purici, sondajul a fost realizat în perioada 18-23 noiembrie, de către un grup de tineri din Parlamentul Tinerilor, dar şi studenţi din Universitaţile de învăţământ superior. Respondeţii sondajului realizat sunt studenţi din anii doi, trei şi patru, în cadrul universităţilor USMF, USM, ULIM, UPS, UTM din Chişinău. „Doar 1% din respondenţi nu sunt la curent de starea carnetului", a mai spus Purici.
În Chişinău sunt o sută de mii de studenţi moldoveni, iar pentru a vota în orice secție de votare din localitatea în care își fac studiile, aceştia vor trebui să prezinte carnetul de student, buletinul și să scrie o declarație pe propria răspundere precum că votează doar în acea secție.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite